Werkende psychomotorisch therapie

psychomotorisch therapeut

De kans is groot dat je ooit al eens te maken hebt gehad met een moeizame relatie, bijvoorbeeld in je gezin of met je partner. Helaas is het voor sommige mensen lastig om de relatie weer helemaal soepel te laten verlopen. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat de relatie nog nooit soepel verlopen is. In beide gevallen zou je eens kunnen kijken naar de mogelijkheid om psychomotorische therapie te volgen. Deze therapie is voor veel verschillende doeleinden geschikt. 

Wanneer kan ik psychomotorische therapie gebruiken?

De kans is groot dat je nog nooit van psychomotorische therapie hebt gehoord. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen, je bent immers niet de enige. Deze vorm van therapie kan worden gebruikt als mensen het onderlinge contact willen verbeteren. Daarnaast kiezen veel mensen voor deze therapie als zij het onderlinge vertrouwen weer terug willen krijgen of als zij een negatieve spiraal willen doorbreken. In veel gevallen zal de therapeut in staat zijn om alle problemen te verhelpen. Echter, het is dan natuurlijk wel van belang dat alle betrokkenen zich optimaal inzetten om de problemen te verhelpen. 

psychomotorisch therapie

Een intake gesprek

Ben je van plan om een psychomotorisch therapeut in te schakelen? Dan is het verstandig om het intakegesprek goed voor te bereiden. De therapie heb je inname gesprek. Het voordeel van een intakegesprek is dat je hier kennis kunt maken met de therapeut. Hier kun je je problemen. Daarnaast kun je samen met de therapeut van de deur jou gestelde einddoel is haalbaar. Na het eerste gesprek wordt je direct aan de slakken gezet deur de therapeut.

psychomotorisch