Verzorging vette huid is makkelijker dan je denkt

huidverzorging

huidverzorging

Een vette huid

Altijd was ik ervan overtuigd dat verzorging vette huid best lastig was. Want altijd wanneer ik mijn gezicht bijvoorbeeld waste met een reiniger voor een vette huid, werd mijn huid daarna erg droog. Daarom besloot ik op een gegeven moment toch producten voor een droge huid te gebruiken en daar werd mijn huid juist weer vet van. Bij een dermatoloog heb ik gevraagd naar tips voor verzorging van vette huid. Zij liet mij zien welke soort producten ik moest aanschaffen en welke ik juist moest vermijden. Cremes zijn bijvoorbeeld van zichzelf al erg vet, die moet ik dus niet hebben! Ik kan dan beter een micellair water gebruiken, omdat dat licht is op mijn huid. Daarnaast moet ik mijn huid ook niet te vaak of met te agressieve producten wassen. De vetten in mijn huid heb ik namelijk juist nodig om het soepel te houden.

huidverzorging

Mooi voelen

Nu ik de juiste cosmetica voor mijn huid heb voel ik mij een stuk zekerder. Ik voel mij ook een stuk mooier nu mijn huid niet meer zo extreem vet is. Daarnaast heb ik ook een poeder gekocht waarmee ik mijn huid kan matteren, voor het geval mijn huid toch weer eens vet lijkt. Voor de rest van mijn lichaam gebruik ik graag een body lotion van Kneipp. Die voeden mijn huid erg goed en zorgen ervoor dat het zacht en soepel blijft. Ideaal, als je het mij vraagt! Welke producten gebruiken jullie het liefst?