Een bijzondere behandeling, Moxa therapie

Moxa therapie (moxibustie) is een geneeskunde techniek die vanuit China over is komen waaien. Tijdens deze behandeling worden er kruiden gebruikt om je algemene gezondheid te onderhouden. Door het branden van een bepaald kruid ( Bijvoetkruid) dat in een vorm van een sigaartje is gerold. Bepaalde plekjes waar zich accupunctuurpunten bevinden worden verwarmd. Let wel, er wordt geen contact met de huid gemaakt, maar in de buurt van de huid gehouden.  Dit kan vele soorten klachten verminderen of zelfs helemaal verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan oververmoeidheid, kneuzingen, en gewrichtspijnen. Nadat ik hier een eerste gesprek had gehad heb ik zo een behandeling ondergaan en ik kan zeggen dat het mij bijzonder goed bevallen is.  

Goed geholpen

De Moxa therapie heeft bij mij goed werk geleverd. Voorheen was ik al moe als ik iets moest doen, maar tegenwoordig heb ik zoveel energie in mijn lijf dat ik mijzelf af en toe moet dwingen om het was rustiger aan te doen. Een voordeel is dat je geen verwijskaart van de huisarts nodig hebt. Ook vergoeden de meeste verzekeraars deze behandelingen. Het beste is wel om eerst hierna te informeren alvorens je een afspraak bij deze praktijk maakt. Wil je deze vorm van therapie ook eens uitproberen, maak dan snel een afspraak.