Waarom moet je je hond verzekeren? 

Er is gezinsuitbreiding onderweg, de pup die je altijd al had willen hebben is uitgekozen, het is alleen nog maar wachten tot je de pup op kan halen. Er zijn van veel dingen die je moet regelen om ervoor te zorgen dat je pup in een gouden mandje terecht komt. Een van die dingen zou een hondenverzekering kunnen zijn. In deze blog lees je alles over waarom het goed is om je hond te laten verzekeren.

Waarom laat je je hond verzekeren?

Je Hond verzekeren doe je omdat je je beestje onder alle omstandigheden de beste zorg wil geven. Maar aan de beste zorg zit ook een prijskaartje. Doordat de medische zorg voor dieren steeds beter wordt, wordt de zorg ook steeds duurder. Met een verzekering voor je hond ben je verzekerd tegen deze vaak onverwacht hoge kosten.

Het hebben van een hondenverzekering heeft dan ook verschillende voordelen. OM je te helpen bij het maken van een keuze of je wel of geen verzekering wil afsluiten voor je hond kun je hier een aantal voordelen vinden die je kunnen helpen bij het maken van je keuze.

Altijd goede zorg

Als je een hondenverzekering hebt afgesloten ben je altijd verzekerd voor de beste zorg voor je trouwe viervoeter. Je kan meteen terecht bij een dierenarts en je weet van tevoren welke kosten er wel of niet gedekt zijn in de verzekering die je hebt afgesloten. 

Hoge kosten zijn geen probleem

Als je hond ziek is, of die heeft een ongeluk gehad, dan komt er vaak een behoorlijk prijskaartje tevoorschijn als je naar de dierenarts toe moet gaan. De kosten van deze dure behandeling zullen dan voor het grootste deel vergoed worden vanuit de verzekering. 

Zorgeloos genieten met een kleine premie

Een hondenverzekering is er tussen de 10 en de 30 euro. Met deze verzekering weet je zeker dat je voor een klein bedrag altijd de beste zorg voor je huisdier kan hebben zonder dat je daarvoor je spaarrekening voor hoeft aan te breken. 

Hoe jonger de hond, hoe lager de premie

Als je een pup in huis haalt kun je deze het best meteen verzekeren. Als je de verzekering meteen afsluit ben je ook verzekerd van een lage premie. Hoe ouder de hond is, hoe meer premie je zal; betalen, omdat de risico’s op mankementen ook steeds groter worden. 

Langer genieten van je huisdier

Doordat de medische zorg voor dieren steeds beter wordt, is het mogelijk met de juiste medische zorg langer te kunnen genieten van je huisdier. Een dure operatie zul je sneller aangaan als je een verzekering hebt afgesloten, omdat je zelf niet voor alle kosten op hoeft te draaien. 

Als je hond nog jong is zal deze niet zo veel mankeren, maar hoe ouder ze worden hoe groter de kans is dat dat toch wel het geval zal zijn. Met de verzekering loop je minder het risico voor je hond dat er een behandeling aan kan komen die je onder andere omstandigheden niet zou kunnen betalen,