Voordelen van een elektrische massagetafel

elektrische massagetafels

Wanneer je als masseur veel mensen masseert merk je dat je de tafel telkens net iets anders moet neerzetten. Dit is natuurlijk vervelend en kost veel energie. Hetzelfde geldt wanneer je halverwege een behandeling met je cliënt er achter komt dat de tafel eigenlijk net niet helemaal lekker staat. Je kunt eigenlijk ook niet vragen of de cliënt even wilt opstaan zodat je de tafel kan verstellen want dan is hij of zij weer helemaal uit do flow. Het zou natuurlijk ideaal zijn wanneer je de tafel kon verstellen als er iemand op ligt. Dat maakt het meteen een stuk makkelijker voor zowel de cliënt maar ook de therapeut. Dit is ook mogelijk als je gebruik maak van elektrische massagetafels. Zo kun je moeiteloos de tafel verstellen en zo verder gaan met de behandeling.

elektrische massagetafels

Waarom is de hoogte van de tafel belangrijk?

De tafel verstellen is erg belangrijk en dat heeft met meerdere dingen te maken. Wanneer de tafel te hoog staat kan het moeilijk zijn voor de cliënt om erop te komen. De cliënt komt ten slotte voor een massage om helemaal tot rust te komen. Voor de therapeut is het ook belangrijk dat de tafel op juiste hoogte staat. Is dit niet het geval dan kan de therapeut ook minder goed zijn werk doen. Dit is natuurlijk ook niet wat je wilt. Als je daarom kiest voor elektrische massagetafels kun je gemakkelijk de hoogte verstellen en dus snel weer aan het werk gaan. Zo heb je maximale comfort voor zowel de cliënt als de masseur.

De kosten

Wat helaas wel zo is, is dat de kosten van elektrische massagetafels vrij hoog zijn. Je moet er een ruim budget voor hebben wil je er eentje aanschaffen. Een goede massagetafel die niet elektrische verstelbaar is meestal ongeveer een derde van de kosten van een elektrische tafel.