Inleiding tot natuurlijke gezichtsverzorging

Waarom is het reinigen van het gezicht belangrijk?

De huid is de eerste bescherming laag van het lichaam. De eerste reflectie dat er iets mis is met ons; door overmatige stress, slechte voeding, sedentaire levensstijl, emoties moeilijk te beheersen. Het is het grootste orgaan, dat het gezicht en lichaam omvat, met fundamentele functies; reguleert de lichaamstemperatuur, herkent ziekteverwekkers om zich ertegen te verdedigen, elimineert gifstoffen, herstelt zichzelf, is gevoelig voor aanraking en pijn.

Maar er is één factor die dit beïnvloedt, en het ligt in onze macht om te veranderen: gezichtsreiniging.

Wat heeft de huid nodig om in balans te blijven?

Net als iedereen, moet je ademen zuurstof, water en mineralen van buitenaf en verdrijven interne gifstoffen via de poriën. Poriën die verstopt kunnen raken door de dagelijkse agressie van externe middelen, zowel fysisch als chemisch, aanwezig in de omgeving; koude, hitte, lucht en een van de meest schadelijke en helaas steeds vaker voorkomende factoren, vervuiling. Natuurlijke gezichtsverzorging kan daar bijvoorbeeld mee helpen.

Ter bescherming tegen alle schadelijke effecten die de huid (uitwendig en inwendig) aantasten, reinigt de verzorgingsbasis het gezicht. Een bewust gebaar dat steeds belangrijker wordt, aangezien het de eerste stap is om je er mooi en gezond uit te laten zien. Met de reiniging laten we de huid constant in balans zijn, herstellen en behouden we haar functies, en behouden we haar evenwicht, nog meer als we intensiveren met een wekelijkse dieptereiniging van het gezicht, of om de twee weken.

Welke gezicht verzorgingsproducten moet ik kiezen?

Vaak is het opgehoopte vuil onmerkbaar, maar geleidelijk kan een slechte persoonlijke verzorgingsroutine, waaronder het reinigen van het gezicht met gecontra-indiceerde huidverzorgingsproducten, problemen veroorzaken. We voorkomen dat het “wat overblijft” elimineert en kan opnemen “wat het nodig heeft”. Daarom rijst de vraag welke gezichtsreinigingsproducten moeten worden gekozen.

Niet alle skins zijn hetzelfde, en ze hebben ook niet hetzelfde nodig. Vanuit de parafarmacie zijn we ons bewust van cosmetische zorg, en we hebben een duidelijke filosofie om te volgen, aan elke persoon zijn aangepaste natuurlijke gezichtsverzorging producten. Niet alleen volgens het type huid dat men heeft, maar ook volgens de levensstijl die wordt gevolgd, de voorkeur voor het ene type gezichtsreiniging of het andere, volgens het ritme van het leven, smaken en uitgaven.

Het klinkt eenvoudig, maar het is belangrijk om rekening te houden met alle factoren die bepalen wat voor jouw huid werkt bij een natuurlijk gezichtsverzorging.