Hoe kom je van je pijnklachten af?

hernia operatie

Som kan het ouder worden gepaard gaan met gewrichten die pijnlijk worden, het bewegen gaat niet meer zoals je wilt. Komt het zover dat je de dagelijkse activiteiten niet meer kunt doen, of heb je er teveel pijn bij dan is het raadzaam eens te denken om dit te laten checken. Een hernia operatie is een ingreep, die je uitstekend kunt laten uitvoeren door de specialisten van Helios Klinieken. Natuurlijk wordt er niet zomaar besloten tot een operatie, hiervoor wordt er wel een grondig onderzoek gedaan.

hernia operatie

Grondig onderzoek

Voordat er over wordt gegaan tot een nekhernia operatie, wordt er onderzoek gedaan of er niet een andere behandeling toegepast kan worden. Eerst wordt er bekeken wat er nog wel en niet mogelijk is zonder pijn te ervaren, natuurlijk wordt aan de hand van diverse scans de mogelijkheden ook in kaart gebracht. In de meeste gevallen wordt er begonnen met fysiotherapie, om de klachten proberen te verminderen. Helpt dit niet voldoende, dan kan er over worden gegaan op injecties tegen de pijn.

Klachten verdwijnen mogelijk

In veel gevallen kunnen de klachten van een nekhernia binnen een aantal maanden vanzelf verdwijnen, is dit echter niet het geval dan is het goed onderzoek te laten doen voor een ander behandelplan of het doen van een  nekhernia operatie. Bij een operatie wordt er in de hals een kleine opening gemaakt, de hernia kan zo op deze manier worden verwijderd. De beknelde zenuw krijgt weer ruimte, waardoor je geen pijn meer zal ervaren.