Alles wat je moet weten over een hottub

 Een jacuzzi ofwel een bubbelbad of whirlpool geeft je het ultieme rustgevende gevoel. Dit is dan ook de reden dat veel mensen een jacuzzi in huis – of in de tuin – willen hebben. Het blijkt dat in Amerika maar liefst 75% van de populatie een jacuzzi heeft. Het is dus ook een aardig gewild product. Maar wat is een jacuzzi nou precies? Wat kun je ermee? Wat zijn de voordelen en zijn er ook nog andere opties zoals een hottub? En hoe werkt het onderhoud van een jacuzzi. Hier lees je alles wat je moeten weten over een jacuzzi en kom je erachter of een jacuzzi voor jou geschikt is of misschien toch wel een hottub.

Wat is een jacuzzi?

Vaak wordt de jacuzzi gebruikt om te verwijzen naar bubbelbad, maar eigenlijk is jacuzzi een merk van twee broers. Deze broers hebben de achternaam Jacuzzi en bedachten in 1915 dus de ‘Jacuzzi’. Hoe werkt een jacuzzi dan precies? Nou de gaten die in een jacuzzi ofwel een bubbelbad zitten krijgen ook wel de naam ‘inspuiters’. Hierdoor wordt lucht gepompt in het bad waardoor het gaat bubbelen. Een voordeel hiervan is dat het zorgt voor een heerlijke masserende werking. Het verschil met een hottub is, is dat een hot tub oorspronkelijk geheel van hout is gemaakt in de vorm van een ronde ton. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

Hoe onderhoud je een hot tub?

Het onderhouden van dit warme bad vergt soms vaak veel tijd. Je kan pas optimaal genieten van je hottub als het helder en gezond is. Je dient minstens een keer in de maand het filter te reinigen. Wanneer je het filter verwijdert kan je al het vuil weghalen. Hiernaast is het ook belangrijk dat je de pH-waarde bijhoudt. Een te hoge pH-waarde zorgt namelijk voor kalkaanslag. Daarnaast moet ook het water regelmatig ververst worden. Het wordt aangeraden om dit 3 tot 4 keer per jaar te doen.